САД се земја со најголем број оружја по глава на жител во светот, 40 проценти од Американците велат дека поседуваат пиштол или живеат во домаќинство со оружје.

Корона продава оружје со неверојатна брзина: Американците купуваат како полудени!

Сопствениците на продавници никогаш не виделе такво зголемување на продажбата на оружје во Америка. Според продавачите,...

Рејхан Бајрами / 25 март, 2020 20:43

Владата на Србија донесе Одлука за ограничување на нивото на цените на основните прехранбени производи, заштитна опрема и средства за дезинфекција, а списокот содржи 36 категории на производи.

ВЛАДАТА ЗАБРАНИ: Овие 36 производи во продавница НЕ СМЕАТ ДА ПОСКАПАТ!

Ограничени цени за основни прехранбени производи, заштитна опрема и средства за дезинфекција. Ограничувањето важи за период...

Сара Фемина / 16 март, 2020 15:10

Продавачот исчезна без трага, го блокираше, ги одби повиците и потоа го смени името на страницата.

Марко купил патики на Инстаграм – каква лага: Кога пристигнала кутијата имал што да види- ШОК

Марко нарачал патики преку Инстаграм, а кога пристигнал пакетот, тој не можел да поверува во тоа што го добил. Му испратив...

Сара Фемина / 25 јануари, 2020 10:57

-Предметниот кривично правен настан се случил во 2013 година кога Т.Д. ја присилил на брак својата тогаш 17-годишна ќерка и ја продал за 6.000 евра на семејство во Словенија. Оштетената малолетничка таму од страна на новото семејството била третирана како предмет на купување, за што надлежниот суд во Марибор во декември 2015 година ги осудил сопругот и неговите родители и им изрекол ефективни затворски казни, соопшти Јавното обвинителство.

Татко си ја продаде ќерката за 6.000 евра – скопскиот судот еве каква казна му одреди

По одржана главна расправа на која беа изведени материјални и вербални докази во Основниот кривичен суд – Скопје е објавена...

Весна Петровска / 10 јануари, 2020 11:09

Затоа се проценува продажбата да се зголеми од моменталните 319.000 единици на околу 540.000 во следната година.

2020 година ќе биде година на електричните автомобили

Последните неколку години постои голема експанзија на електричните автомобили, но тие се уште се во рамки на „статистичка...

Сара Фемина / 28 декември, 2019 19:41

Првата припаѓаше на Марија, ќерка на поранешниот претседател на СРЈ, Слободан Милошевиќ, а втората на Никола Антиќ, лекар и поранешен директор на Народниот фронт на ГАК, кој отвори приватна канцеларија таму.

Продадена луксузната вила од Марија, ќерката на Слободан Милошевиќ: ПОГЛЕДНЕТЕ КОЈ ЈА КУПИ

Две третини од куќа во белградскиот булевар „Дјук“ Александар Караѓорѓевиќ, познат како замок Марија Милошевиќ, денес беше...

Сара Фемина / 26 декември, 2019 23:55

наку, според информациите на ТВ24 проценетата сума на зградата „Макотекс“ изнесува нешто над 7 милиони евра додека на Градската куќа почетната цена изнесува 12,7 милиони евра.

СОПСТВЕНИКОТ НА “МАКОИЛ” МИТЕ ЈОВАНОВСКИ САКА ДА ЈА КУПИ ГРАДСКАТА КУЌА!

Сопственикот на зградата „Макотекс “ и на компанијата „Макоил“, Мите Јовановски меѓу првите кои пројавија интерес за барокната...

Сара Фемина / 11 октомври, 2019 20:52

Не е возможно стан што се користел 10 години да има иста цена со стан што сега се гради. Тука нешто алармира и кажува дека во таа насока се потребни промени.

ХАОС: Рекордни 5.300 нови станови не се продадени, а 11 илјади се во градба!

Во првото тримесечје од годинава катастарот регистрирал продажба на 687 новоизградени станови, што е за 65 помалку од четвртиот...

Рејхан Бајрами / 9 јуни, 2019 15:06