Им порача да почекаат да завршат изборите

Генерален штрајк на 400 приватни специјализанти, министерот не е загрижен

Останува неизвесно дали од утре приватните специјализанти ќе го прекинат штрајкот. Владата им дала ново ветување дека на...

Калина Мартинска / 15 април, 2024 16:30

Невиден скандал во онкологија!

Ја изгубив мајка ми, по три дена хемотерапија клапна и почина, не ми е јасно што и дадоа – сведоштво на граѓанин

Пред недела дена изгубив мајка од рак на белите дробови. И најдоа карцином, под итно беше пренесена на Онкологија. Беше карпа...

Катерина Крстиќ / 4 септември, 2023 21:20

Кога отидов во Виена, лекарот ми рече ништо од вашата држава од вашите цитостатици, не требало од овие цитостатици, сакам да го оперирам момчето. Јас и тогаш зборев по сите телевизии, никој не ми даде поддршка сите ме правеа луда – рече ожалостената мајка.

(ВИДЕО) Мајка се онесвести од плачење: „Загубив млад син, му ја згрешија терапијата во приватна клиника“

Мајка која раскажуваше за својата голгота со синот кој го загубила од рак на бели дробови, се онесвести на протестот додека...

Мате Парлоф / 20:52

Протестот на бугарската партија ВМРО-БНД во Благоевград, во знак на несогласување со отоврањето македонски културен клуб во овој град, ќе се одржи подалеку од местото на клубот, пред споменикот на Гоце Делчев, во центарот на градот, извести бугарската телевизија ТВ Нова.

ВМРО-БНД ЌЕ ПРОТЕСТИРА ПОДАЛЕКУ ОД КЛУБОТ „ВАПЦАРОВ“ Полиција дежура пред зградата каде ќе се отвори македонскиот културен центар

Репортерот на бугарската ТВ Нова во јавувањето во живо известува дека на околните згради видливо се истакнати бугарски знамиња. Протестот...

Мате Парлоф / 30 октомври, 2022 10:34