Покрај сите овие мизерии што ги набројав, од кои ова се само мал дел, ако почнам да пишувам за сѐ и сешто нема да ми бидат доволни 50 страници.

Писмо од поранешен работник во „Кромберг и Шуберт”: Во оваа држава нема иднина!

До партијата Левица пристигна ова писмо со потресно сведоштво од поранешен вработен во странската компанија „Кромберг...

Стојче Бушин / 3 мај, 2020 18:35

Меѓународниот ден на трудот е државен празник во повеќе земји во светот, пред сè во комунистичките и бившите комунистички земји.

Зошто го празнуваме 1 мај – Денот на трудот!

Меѓународен ден на трудот — меѓународен празник кој се празнува на 1 мај и е посветен на борбата за зачувување и унапредување...

Стојче Бушин / 1 мај, 2020 11:53

По седумдецениското работење на овој некогашен текстилен гигант, затворањето било неминовно, велат од „Тетекс“.

По цели 69 години работа се затвора некогашниот текстилен гигант „Тетекс“

По цели 69 години работа волнарскиот комбинат АД „Тодор Циповски-Мерџан“, односно „Тетекс“, од утре престанува со работа....

Катерина Крстиќ / 10 февруари, 2020 20:46

Шанкери, келнери, готвачи и собарки се едни од најбараните кадри во хотелите и угостителските објекти долж езерото.

ЦРВЕН АЛАРМ ВО ОХРИД: Недостига стручен кадар – еве кој професии се најбарани!

Според податоците на агенцијата за вработување околу 200 невработени лица имаат завршено средно угостителско, сепак голем...

Перо Милчин / 30 јуни, 2019 10:28

Во Македонија празникот не се одбележува политички наместо тоа, се користи како ден за екскурзии во природа.

1- МАЈ ден на трудот: Утре екскурзии во природа, во Македонија празникот не се обележува политички!

Меѓународен ден на трудот — меѓународен празник кој се празнува на 1 мај и е посветен на борбата за зачувување и унапредување...

Сара Фемина / 30 април, 2019 13:18

Миленко Главиниќ еден од најстарите работници во фабриката рече за агенцијата РИНА, дека е во Шпик работел повеќе од 40 години, а пред вработувањето тука бил како ученик.

Отказот од фабриката 44 работници го прославиле славејќи со музика и ТРУБАЧИ !

Денеска во фабриката „Шпик– Иверица од Ивањица, 44 работници со решенијата и работната книшка во раце, испратени со музика...

Сара Фемина / 8 април, 2019 17:30

Кочо Анѓушев повторно со ветувања за работнците од Еурокомпозит

Кочо Анѓушев по којзнае кој пат најде решение за прилепски Еурокомпозит !

Конечно е најдено решение за „Еурокомпозит“ на што работевме долго време, изјави вицепремиерот Кочо Анѓушев кој денеска...

Узунов Бобан / 30 март, 2019 20:11

Најмалку 12 работни дена и да се користи до крајот на тековната година

Колку денови платен годишен одмор му следуваат на секој работник според законот?

Согласно Законот за работни односи, секој работник има право на платен годишен одмор од најмалку 20 и најмногу 26 работни дена. Законот...

admin@magazin / 16 јули, 2018 14:23