Силјановска, како второ укажа, дека скратена постапка, секогаш кога се работи за финансии не може скратена постапка, бидејќи значи сложеност и треба да се разгледа каде ќе одат парите, а станува збор за пари од граѓаните со кои располагаат локалните власти.

Силјановска: Измените на Законот за финансирање на единиците за локалната самоуправа може да се оквалификуваат како квази закон

Гордана Силјановска Давкова, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ на вчерашната собраниска расправа за измените и дополнувања на Законот...

Мирко Бачиќ / 3 март, 2021 10:21

Вистински правен аматеризам во Уставниот суд на Македонија, судиите толкуваат што е НАТО е што ЕУ, но не дискутираат за конкретната преставка дали референдумот е согласно Уставот

Судиите поделени, Гошева за расправа, Костадиновски и Кадриу против

На самиот почеток од расправата дали преставките ќе бидат или не предмет на оценка за нивната уставност во Уставниот суд...

Мирко Бачиќ / 19 септември, 2018 10:52

Од владејачката СИРИЗА пак, пратениците го поддржаа ставот дека решението е неопходно и оти договорот е многу подобар од што и да било што се преговарало во минатото.

Грчкиот парламент расправаше до два часот по полноќ за договорот со Македонија

Пред два часот по полноќ заврши првиот дел од расправата во грчкиот Парламент по доставениот предлог од Нова демократија...

admin@magazin / 15 јуни, 2018 10:12