Министерот за финансии во Тексас

Тевдовски: Очекуваме растот на странските директни инвестиции да се удвои на 5% од БДП

Се очекува растот на странските директни инвестиции да се искачи на над 5% од БДП, одржливо ниво, во периодот по пристапување...

admin@magazin / 11 април, 2019 9:37

Се прогнозира дека Индонезија би можела да влезе во првите пет светски најмоќни економии во светот.

НАЈМОЌНА СИЛА НА СВЕТОТ: Кина за една година ќе биде на економскиот врв

Седум од десетте најголеми светски економски сили до 2030 ќе бидат пазари во развој, според извештај на лондонската мултинационална...

Рејхан Бајрами / 13 јануари, 2019 20:48

Албанската економија во ѕначителен пораст од туризмот со приход од 1,5 милијарди евра.

Албанија оваа година заработила околу 1,5 милијарди евра од туризмот

Албанската економија во периодот јануари-септември годинава од туризмот оствари бруто приход од околу 1,5 милијарди евра. Според...

admin@magazin / 20 декември, 2018 14:40

Во вториот квартал запишани 2.163 хипотеки

Раст на тргувањето со недвижности во вториот квартал, запишани 2.163 хипотеки

Во вториот квартал годинава се запишани 2.163 хипотеки во вкупна вредност од 268.060.621 евра. Во Центарот за катастар на невдижности...

admin@magazin / 1 септември, 2018 10:28

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во првите шест месеци од годината

Македонскиот гигант со раст во сите сегменти од работењето

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – јуни 2018 година, покажуваат неревидираниот...

admin@magazin / 30 јули, 2018 10:45

Експертите велат дека владата нема капацитет да ја води економијата

Расипништвото на Владата продолжува- Задолжувањата растат

Според најновиот извештај за извршување на буџетот за 2018 година за месец мај податоците во делот на капиталните трошоци...

admin@magazin / 25 јуни, 2018 17:15