Овој датум се поврзува со организираната борба на македонскиот народ и народите кои живееле во Македонија за формирање независна држава.

23 октомври – Ден на македонската револуционерна борба

Ден на македонската револуционерна борба државен празник кој се празнува на 23 октомври во Република Македонија. Празникот...

Мирко Бачиќ / 23 октомври, 2021 12:33

ЕУ и НАТО не се достојни за промена на името на државата Македонија и идентитетот на Македонскиот народ!

ЧЕСТИТ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС! ЧЕСТИТ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА! 23 октомври 2020 година, Скопје,...

Перо Милчин / 23 октомври, 2020 6:30

Тој е основач на Четничкиот институт и творец и воспитувач на првите организациско-агитациони чети и војводи. Заедно со Ѓорче Петров изработиле Правилник за четите

147 години од раѓањето на Гоце Делчев

Во Македонија денеска се одбележуваат 147 години од раѓањето на Македонскиот револуционер Гоце Делчев. За овој настан, бројни...

Перо Милчин / 4 февруари, 2019 11:47

Политичката партија Левица најавува дека во иднина се враќа на улиците и ќе ги искористи сите парламентарни и вонпарламентарни начини на политичка борба, со цел враќање на киднапираниот суверенитет на народот!

Почнува уличната револуција и граѓанска непослушност , оваа влада мора да падне!

Тоа што некни се случи во Собранието на Република Македонија е само драмски чин на претставата каде тиранијата на политичките...

Васко Белески / 22 октомври, 2018 0:24