Слободан Унковски со три изјави за месец дена во поддршка на Северна, во сите варијации, како да му смета што државата го почитува како македонски драмски режисер

Ако референдумот пропадне, Унковски се сели од Македонија?

Преостануваат уште четири дена до референдумот, а македонскиот режисер, Слободан Унковски смета дека доколку не успее референдумот,...

Мартин Попоски / 26 септември, 2018 12:06

Режисер и уметник своето име во Јанез Јанша го промени во 2007-мата година како долгогодишен перформанс при што сите документи се на ова име освен партиската книшка

Јанез Јанша (уметник): Ако Македонија стане Северна тогаш делот во Грција треба да се преименува во Јужна Македонија

“Што е името толку непопустливо да се држиме до него?” вака го започнува својот перформанс уметникот Јанез Јанша од...

Мирко Бачиќ / 26 август, 2018 6:29