Благодарност до директорот Арсенков и целиот стручен колегиум за ангажманот за подобар третман на пациентите и подобри услови за работа на здравствените работници.

Целосно реновиран третиот кат во старата градска болница

Целосно е реновиран третиот кат во старата градска болница. Поставен е нов под, прозорци, кревети, душеци, инсталација...

Стојче Бушин / 25 септември, 2020 17:44

Отворивме и Кабинет за дијабетично стапало опремен со термален скенер за стапало и дигитален биотензиометар – вибротест, изјави министерот Филипче!

Реновиран е Центарот за дијабетес при Клиниката за ендокринологија

Реновиран е Центарот за дијабетес при Клиниката за ендокринологија. Комплетно се реновирани 5 дијабетолошки амбуланти и...

Стојче Бушин / 23 септември, 2020 16:03

Реновирани се операционите сали, а исто така набавивме и нова опрема. Здравствената заштита ја подигнавме на едно повисоко ниво.

Завршена гасификацијата на гинеколошко-акушерската болница во Чаир

Завршена гасификацијата на гинеколошко-акушерската болница во Чаир. Со гордост можам да кажам дека второто родилиште по...

Стојче Бушин / 20 септември, 2020 15:40

Со овој градежен зафат, предвидена е целосна реконструкција на коловозот на булеварот Видое Смилевски Бато во двете насоки, замена на оштетените рабници и нивелација на постојните шахти и сливници во должина од 700 метри.

ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА БУЛЕВАРОТ ВИДОЕ СМИЛЕВСКИ БАТО

Екипите на Град Скопје од денеска го реконструираат булеварот Видое Смилевски Бато, во Ново Лисиче, на потегот од крстосницата...

Стојче Бушин / 26 август, 2020 20:39

Од почетокот на пандемијата, во дневната болница непречено се даваат медицинските услуги во две смени, а во установата целосно се спроведуваат проколите за работа!

Клиниката за хематологија има комплетно нов изглед

Со реновирањето на Дневната болница, сега Клиниката за хематологија има комплетно нов изглед. Обезбедени се и нови најсовремени...

Стојче Бушин / 22 август, 2020 9:46

Во текот на наредниот период, во ова основно училиште, со средства на Општина Охрид планирана е реконструкција на дограмата во подрачниот објект во населба Далјан, а ќе биде извршено и бојадисување на внатрешните ѕидови во централниот училишен објект.

Се реновираат училиштата во Општина Охрид

Во сите 5 училници и наставничката канцеларија во подрачниот училишен објект на ОУ „Свети Климент Охридски“ во населбата...

Стојче Бушин / 20 август, 2020 7:02

И покрај состојбата со Ковид-19, продолжуваме со подобрување на условите во здравствените установи, вели Филипче!

Се реновира Клиниката за максилофацијална хирургија

Во тек е реновирање на Клиниката за максилофацијална хирургија. Огромна благодарност до американската амбасада, која донираше...

Стојче Бушин / 15 август, 2020 12:55

Извршено е комплетно реновирање на интензивниот оддел, како и одделите за хронична и акутна дијализа, одделот за трансплантација на бубрег, како и одделот за васкуларни пристапи.

На Клиниката за нефрологија целосно реновирани одделите за интензивна нега, трансплантација, дијализа и васкуларни пристапи

На Клиниката за нефрологија целосно реновирани одделите за интензивна нега, трансплантација, дијализа и васкуларни пристапи,...

Стојче Бушин / 23 јули, 2020 14:37