Во текот на наредниот период, во ова основно училиште, со средства на Општина Охрид планирана е реконструкција на дограмата во подрачниот објект во населба Далјан, а ќе биде извршено и бојадисување на внатрешните ѕидови во централниот училишен објект.

Се реновираат училиштата во Општина Охрид

Во сите 5 училници и наставничката канцеларија во подрачниот училишен објект на ОУ „Свети Климент Охридски“ во населбата...

Стојче Бушин / 20 август, 2020 7:02

И покрај состојбата со Ковид-19, продолжуваме со подобрување на условите во здравствените установи, вели Филипче!

Се реновира Клиниката за максилофацијална хирургија

Во тек е реновирање на Клиниката за максилофацијална хирургија. Огромна благодарност до американската амбасада, која донираше...

Стојче Бушин / 15 август, 2020 12:55

Извршено е комплетно реновирање на интензивниот оддел, како и одделите за хронична и акутна дијализа, одделот за трансплантација на бубрег, како и одделот за васкуларни пристапи.

На Клиниката за нефрологија целосно реновирани одделите за интензивна нега, трансплантација, дијализа и васкуларни пристапи

На Клиниката за нефрологија целосно реновирани одделите за интензивна нега, трансплантација, дијализа и васкуларни пристапи,...

Стојче Бушин / 23 јули, 2020 14:37

За 30 проценти го зголемивме капацитетот на одделот за интензивно лекување. Истиот е целосно реновиран и обезбедена е нова медицинска и немедицинска опрема, како и нова централна климатизација на овој оддел, вели Филипче.

Филипче: Целосно е реновиран одделот за интензивно лекување на Клиниката за неврохирургија

Министерството за здравство информира дека изминатите три години на Универзитетската клиника за неврохирургија се реализирани...

Стојче Бушин / 12 јули, 2020 11:30

Финансиските средства за реконструкцијата на музејот во висина од 800.000 евра се обезбедни со грант од Светска банка.

СЕ РЕКОНСТРУИРА МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ

Во тек е реконструкција на изложбениот простор во Музеј на град Скопје. Реконструкцијата треба да заврши до ноември, а Скопје...

Стојче Бушин / 28 јуни, 2020 17:12

Со цел непречено функционирање на клиниката во услови на пандемија од коронавирусот, се применуваат посебни мерки за заштита и во таа насока поставени се нови шалтери за прием на пациенти, како и нови столчиња во чекалната на пациентите.

На детска клиника комплетно се реновирани амбулантскиот дел, Ургентниот центар и чекалната

Амбуланскиот дел е целосно обновен со нова опрема, извршени се бројни градежни зафати, поставени нови прозорци, нова електрика,...

Стојче Бушин / 23 јуни, 2020 21:56

Како што изјави Царовска набавени се и возила, со што се овозможува општина Крушево да ја зголеми својата понуда за сите туристи, независно дали се домашни или странски.

ЦАРОВСКА: Инвестираме во објекти и инфраструктура во туристичките места

Го поттикнуваме домашниот туризам и инвестираме во објекти и инфраструктура во туристичките места со воспоставување на...

Стојче Бушин / 20 јуни, 2020 20:34

Со овие активности значително се подобруваат условите за велосипедистите во Охрид и се придонесува во насока на редуцирање на автомобилскиот сообраќај.

Завршени работни активности: Обележување на велосипедски патеки во Охрид!

Деновиве завршија предвидените работни активности за обележување на хоризонталната и поставување на соодветна вертикална...

Стојче Бушин / 12 јуни, 2020 15:49