Како што изјави Царовска набавени се и возила, со што се овозможува општина Крушево да ја зголеми својата понуда за сите туристи, независно дали се домашни или странски.

ЦАРОВСКА: Инвестираме во објекти и инфраструктура во туристичките места

Го поттикнуваме домашниот туризам и инвестираме во објекти и инфраструктура во туристичките места со воспоставување на...

Стојче Бушин / 20 јуни, 2020 20:34

Со овие активности значително се подобруваат условите за велосипедистите во Охрид и се придонесува во насока на редуцирање на автомобилскиот сообраќај.

Завршени работни активности: Обележување на велосипедски патеки во Охрид!

Деновиве завршија предвидените работни активности за обележување на хоризонталната и поставување на соодветна вертикална...

Стојче Бушин / 12 јуни, 2020 15:49

Се работи за реставрирани парчиња од групата мебел позната како Bellangé.

КОГА МЕЛАНИЈА ТРАМП ЌЕ ЗАМЕША ПРСТИ: Првата дама ја реновираше Белата куќа во Вашингтон(видео)

Првата дама на Америка, Меланија Трамп, ја реновираше Белата куќа во Вашингтон. Како што пишуваат американските медиуми,...

Сара Фемина / 19 септември, 2019 14:42

-ГТЦ е симбол на градот, како и да е, она што јас го зборувам е на почеток веднаш дадовме налог да се отвори автобуската станица, изјави градоначалникот на град Скопје Петре Шилегов.

ШИЛЕГОВ : На ГТЦ не му беше потребен “тоалет”, туку автобуска станица

Пред неколку дена на емисија на 1ТВ гостуваше градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов при што одговараше на прашањата...

Рејхан Бајрами / 8 јануари, 2019 12:42

Министерот Спасовски имаше работна средба и со градоначалникот на Кичево Фатмир Дехари. Со дел од раководството на МВР ја посетија реновираната полициска станица.

Од катастрофални услови, до нови објекти за работа во полициската станица во Кичево

Министерот Оливер Спасовски и дел од раководството на МВР ја посетија реновираната полициска станица во Кичево, објект што...

Сара Фемина / 26 декември, 2018 10:27