Оваа жлезда учествува во контролата на метаболизамот и терморегулацијата

Направете сами домашен лек за тироидна жлезда

Многу од луѓето имаат проблем со тироидната жлезда која е една од поголемите жлезди во човечкото тело и се наоѓа во предниот...

Едмонд Бекири / 17 октомври, 2022 12:14

Туршијата се спрема во есен за да го пополни недостатокот на свеж зеленчук во текот на зимските месеци.

Македонска зимница – туршија

Туршијата се служи како предјадење или мезе. Секогаш се спрема во есенскиот период од годината. Ова јадење е распространето...

admin@magazin / 20 септември, 2022 16:07

Мевлемот ги елиминира вишокот маснотии и вода од организмот, но ја подобрува и функцијата на мозокот, го подобрува памтењето, го подобрува слухот и видот.

РЕЦЕПТ ЗА УСПЕШНО СЛАБЕЕЊЕ: Свеж рен, лимон и мед!

Испробан рецепт за слабеење околу половината. Многу стар рецепт кој моментално станува доста актуелен помеѓу младите. Според...

admin@magazin / 28 мај, 2022 15:56

Многу домаќинки сè уште се среќни да подготват домашен леб за своето семејство, но се случува да не излезе како што би сакале.

8 фатални грешки при правење домашен леб: Затоа не ви успева!

Мирисот на домашен и врел леб не враќа во нашето детство, во времето кога нашите баби и мајки ни подготвуваа домашен леб и...

admin@magazin / 20 март, 2022 6:58