Брегу за Радио Слободна Европа изјави дека граѓаните со тоа ќе имаат повеќе пари во џебот, оние што би се потрошиле доколку ги плаќаат тие сметки во регионот поради тарифите за роаминг.

Од први јули се укинува надоместокот за роаминг за земјите од Западен Балкан

Надоместокот за роаминг во земјите од регионот целосно ќе исчезне од 1 јули, што ќе значи повеќе пари во буџетот за граѓаните...

Рејхан Бајрами / 2 мај, 2021 20:53

Регионалниот договор за роаминг беше потпишан во април годинава во Белград во рамки на Вториот дигитален самит на земјите од Западен Балкан.

Од јули поевтин роаминг во регионот, од 2021 се укинува

Од јули треба да се намалат цените на услугите во роаминг меѓу Македонија, Србија, Црна Гора, Албанија, Косово и БиХ. Намалувањето...

Катерина Крстиќ / 25 јуни, 2019 10:22

Од идната недела регулаторно тело ќе ја разгледува можноста за намалување најпрво на интернет услугите, а потоа и на разговорите

Намалување на цените на роамингот – Македонците од 1 јули ќе зборуваат поефтино

Од јули оваа година, цените на роаминг услугите се намалуваат за 27 отсто, а се очекува од јули 2021 година целосо да биде укинато...

Катерина Крстиќ / 6 април, 2019 14:22

Роаминг поволностите, секако ке следат по успешен референдум и имплементирање на договорот од Преспа, со што тоа правно ќе е договор меѓу Северна Македонија и Грција

Манчевски: Македонија и Грција ќе ги намалат цените во роаминг

Македонија и Грција имаат обврска кон своите граѓани покрај тоа што се соседи, да бидат партнери и постојано да соработуваат....

Мирко Бачиќ / 9 септември, 2018 11:11