Од тројцата кандидати кои сакаа да седнат на шефовското столче во Скопското вишо јавно обвинителство остана само тој, објави попладнево Призма, откако по Фатиме Фетаи, од трката се повлекол и вишиот јавен обвинител Бурим Рустеми..

„Ја повлеков кандидатурата затоа што сметам дека противкандидатот има поголеми шанси да биде избран за шеф на Вишото јавно обвинителство“, изјавил Рустеми за Призма..

По Фетаи, се повлече и Рустеми – Хајрулахи без конкуренција

Актуелниот шеф во Скопското вишо јавно обвинителство, Мустафа Хајрулахи има отворен пат за нов мандат. Од тројцата кандидати...

Мате Парлоф / 30 ноември, 2022 7:04

Владата на РСМ усвои измена на член 92 од Законот за поштенските услуги, со која му се продолжи ексклузивното право на давателот на универзална услуга (национален оператор) да обезбедува резервирани поштенски услуги до 31 декември 2020 година.

Рустеми за Слободен Печат: Време е Пошта да го модернизира своето работење

Со појавата на здравствената криза се случи огромен пад на приходите на поштенските услуги, и во домашниот, а особено во меѓународниот...

Катерина Крстиќ / 17 септември, 2020 10:05

Јас не чувствував сериозно влијание за мојот исказ што го дадов денеска. Во спротивно, јас би пријавил ако некој влијаеше што да кажам, изјави Рустеми.

РУСТЕМИ: “Ја кажав вистината и сметам дека мојот исказ ќе придонесе за развој на истрагата”

Сметам дека мојот исказ ќе придонесе за развој на истрагата, во делот на настаните поврзани со предметот „Поштенска банка“,...

Перо Милчин / 16 август, 2019 15:27