Секоја една генерација се стреми да ја надмине претходната и затоа кај нас има прогрес, изјави генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓорѓија Сајкоски во воведното обраќање на 17-тиот редовен Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ.

Сајкоски: Македонија е свртена кон ВМРО-ДПМНЕ со надеж за промени и подобра иднина

Очите на Македонија се свртени кон ВМРО-ДПМНЕ со надеж за промени и подобра иднина. Ние таа надеж кај луѓето не смееме да ја...

Рејхан Бајрами / 12 декември, 2021 14:01

Извршниот комитет го назначи генералниот секретар Ѓорѓија Сајкоски за Претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните локални избори.

Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ го назначи Генералниот секретар Ѓорѓија Сајкоски за Претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните локални избори

Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ на денешната седница разговараше на актуелни теми, усвои неколку кадровски решенија и донесе...

Перо Милчин / 10 април, 2021 18:51

ВМРО-ДПМНЕ заедно со граѓаните за само 8 дена собра 100.000 потписи за нешто помалку од вкупно 24 часа.

Сајкоски: Над 100.000 граѓани за 24 часа, одлучија – НЕ сакаат политички попис

Интегрален текст од прес конференција – Ѓорѓија Сајкоски, Генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ ВМРО-ДПМНЕ заедно со граѓаните...

Мирко Бачиќ / 1 март, 2021 12:54

Тој има извршувано и повеќе партиски функции и тоа бил член на избирачки одбор номиниран од ВМРО-ДПМНЕ во сите изборни циклуси од 1998 до 2006 година.

Кој е Ѓорѓија Сајкоски новиот генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ: Ќе ја поразиме оваа власт најави новоизбраниот секретар!

Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ по предлог на претседателот на партијата, Христијан Мицкоски вчера на попладне го изгласа...

Владо Марин / 1 октомври, 2020 6:35