Синдикатот за култура на Република Македонија и претседателката Сања Арсовска со став дека партиските вработувања ја уништуваат културата со нестручни и неспособни кадри

Синдикат за култура: Се вработуваат само партиски послушници

Партиски кадри на голема врата ги преплавуваат сите културни установи во земјава, остро реагираат работниците од овој сектор. Велат...

Мирко Бачиќ / 13 септември, 2018 15:57

Заев според актерката Арсовска, ги изменил одлуките кои и комисиски биле одобрени од министерот за култура, па именувал нови директори

Премиер кој не се разбира од култура бара да се поништат решенија за директори?

Актерката од Драмски театар – Скопје, Сања Арсовска, на својот официјален фејсбук профил напиша дека премиерот Заев барал...

Мирко Бачиќ / 2 септември, 2018 13:45