Заев тврди дека Македонија е сега најмалку задолжена, иако само тој ја задолжи за нови 820 милиони евра кои се загубија и разделија меѓу Фамилијата низ разни тендери.

ЛАТАС: Заев не е за политика, тој е трговец со човечки души

Последниве години до толку се нагледавме измамници што се навикнавме на нив. Како нешто нормално, а не е. И кога ќе сретнеме...

Стојче Бушин / 1 март, 2020 20:26

Покажуваме нови вредности. И покажуваме дека луѓето полека се ослободуваат и го тргаме оној национализам што беше присутен”.

ЗЕЌИРИ: Граѓаните се горди што коалициравме пред избори со албанска партија

„Граѓаните препознаваат кој носи храбри одлуки и кој мисли на нив. Луѓе од ВМРО ДПМНЕ одат и лобираат да не добиеме датум...

Мирко Бачиќ / 27 февруари, 2020 23:46

По цена со себе „во воздух“ да ја кренат и сопствената партија!

Ордановски: ВМРО-ДПМНЕ ги третира своите гласачи како заложници – им стави пиштол на слепоочницата

Предизборието е време во кое ќе се изнагледаме и изнаслушаме сè и сешто, му доаѓа и како прифатливо и најголемите глупости...

Мате Парлоф / 25 февруари, 2020 16:57

Дали сакате да се одречеме од тоа дека сме Македонци и зборуваме Македонски јазик?

Костадинов: ВМРО-ДПМНЕ вие не сте патриоти, вие сте бандити!

Портпаролот на СДСМ, Костадин Костадинов на социјалните мрежи напиша дека нема да дозволи никој да и наштети на неговата...

Стојче Бушин / 24 февруари, 2020 18:21

Прашањето (кое во суштина е реторичко) е дали треба итно да поднесе оставка од претседателската позиција во партијата, или чесните во СДСМ сепак не се срамат од ваков човек?“, напиша Илиевски.

ИЛИЕВСКИ: Дали СДСМ не се срамат од ваков човек- Монструозно, позади завеси нарачувал обвиненија и пресуди

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски денеска од седиштето на својата партија објави аудио-снимка за како што тој тврди,...

Мирко Бачиќ / 23 февруари, 2020 13:50

СДСМ не е ни моноетничка, ни биетничка, ни мултиетничка партија. Етницитетот како категорија нема апсолутно никаква врска со политичкиот и со идеолошкиот карактер на партијата чиј претседател сега си ти.

СДСМ не е мултиетничка партија, другар Заев – НЕ СИ ВО ПРАВО, ИЧ НЕ СИ ВО ПРАВО

Да, токму така, другар Зоран Заев – СДСМ не е мултиетничка партија! Иако ти кажа дека е. Прецизно, ти кажа дека СДСМ не е македонска,...

Сара Фемина / 22 февруари, 2020 11:24

Заев посочи дека овој пат имаат новитет односно на изборните листи или како што ги нарекува тој машко-женски листи како еден патент модел, односно 50 отсто мажи и 50 отсто жени

Заев: Сакаме за прв пат да направиме предизборна коалиција со партии од албанскиот блок

Поранешниот премиер на државава и претседател на една од најголемите партии во Македонија, СДСМ Зоран Заев денеска од Виница...

Катерина Крстиќ / 21 февруари, 2020 15:15

Во Битолската јавност најспоменувани имиња за пратеници се оние на Соња Карапаец (СДСМ) и Проф. Силвана Ангелевска (ВМРО-ДПМНЕ)

Избори се ближат, Битола веќе има кандидати за пратеници

Битолските политички ограноци, особено од ВМРО-ДПМНЕ и од СДСМ, веќе ги спремаат своите кратки листи за кандидати за пратеници....

Данаил Михајловски / 20 февруари, 2020 14:13