Холандскиот парламент и даде на владата на Холандија отворени раце да гласа ЗА, за почнување на пристапните преговори за членоство на Македонија во Европската унија

За Холандија веќе сме Северна Македонија

Холандскиот парламент и даде на владата на Холандија отворени раце да гласа ЗА, за почнување на пристапните преговори за...

admin@magazin / 22 јуни, 2018 15:08

Ќе се менуваат имињата на министерствата, МАНУ, МРТ...

Заев: Јас ќе бидам премиер на владата на Република Северна Македонија-

Јас ќе бидам премиер на владата на Република Северна Македонија кога ќе се случат Уставните промени и нивната имлементација...

admin@magazin / 20 јуни, 2018 9:23

Екслузивно дознаваме дека утре уште рано наутро во 09.30 ќе се потпише договорот кој ја турка Македонија во самоуништување

ЗАЕВ НЕ ОДСТАПУВА: УТРЕ ВО 09.30 часот ќе се потпише фамозниот договор

Според нашите извори, се е спремно за утрешиот „Д ден„ , според Заев „голем ден за Македонија„: Имено утре во 09,30 часот ќе...

Македонка Димкин / 16 јуни, 2018 15:01

Политиката на премиерот Заев за валидизација на договорот преку референдумско прашање, е самоубиствена за македонската држава и народ

ОМД: „Република Северна Македонија” e фијаско за македонскиот идентитет

Северна Македонија од Западен Балкан во Југоисточна Европа, како решение на 27-годишниот билатерален спор помеѓу Република...

admin@magazin / 15 јуни, 2018 13:14

Ајде сите да се вратиме извесно време во Македонија и да докажеме дека ни е до оваа Македонија. Белески ја повикува целата дијаспора назад во Македонија...

Васко Белески со моќна порака до Дијаспората

ДО МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА: Ајде сите да се вратиме извесно време во Македонија и да докажеме дека ни е до нашата татковина...

Македонка Димкин / 13 јуни, 2018 13:46