Опозицијата и денеска со став дека Буџетот е нереален и инфлатортен.

Буџетот за 2023 на пленарна собраниска седница

Со прифатените амандмани од комисиската расправа а проектиран како највисок до сега вреден 5,3 милјарди евра буџетот за 2023...

Перо Милчин / 20 декември, 2022 5:46

На оваа втора седница е донесена и Одлука за постоење на кризна состојба во снабдувањето со топлинска енергија.

Владата одлучи: Второто полугодие ќе започне на 1 февруари

Второто полугодие ќе започне на 1 февруари! Владата на Република Македонија на вчерашната втора, редовна седница, којашто...

Перо Милчин / 18 јануари, 2022 5:38

ованчев додаде дека и во земјите во регионот имаше корона вирус, но властите таму подобро се справуваа и со вирусот и со економијата.
„Таму во регионот имаше одговорни влади кои што работеа и се грижеа за стопанството, за економијата, за граѓаните.

Јованчев до СДСМ: Поради вашата неспособност Македонија бележи најлош економски резултат споредбено со земјите од регионот

„Република Македонија е со негативна стапка на раст од -4.5% во 2020-тата година, и беше земја со најлош економски резултат споредбено...

Владо Марин / 28 јули, 2021 22:51

Воедно се прави измена и се намалува бројот на пчелни семејства од 15 пчелни семејства на 5 пчелни семејства за производители кои имаат ограничени услови на производство.

Одлука за електронски картички (М-Смарт Кард) за ослободување од надомест за патарини за туристите од Србија

Владата на Република Македонија вчера ја одржа редовната 72-ра седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма...

Мирко Бачиќ / 26 мај, 2021 8:02

Силјановска, како второ укажа, дека скратена постапка, секогаш кога се работи за финансии не може скратена постапка, бидејќи значи сложеност и треба да се разгледа каде ќе одат парите, а станува збор за пари од граѓаните со кои располагаат локалните власти.

Силјановска: Измените на Законот за финансирање на единиците за локалната самоуправа може да се оквалификуваат како квази закон

Гордана Силјановска Давкова, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ на вчерашната собраниска расправа за измените и дополнувања на Законот...

Мирко Бачиќ / 3 март, 2021 10:21

Од 46-та седница на Владата: Одобрен е Анексот на Договорот за набавка на вакцини одобрени од СЗО за употреба во итни случаи!

Влада: Одобрен е Анексот на Договорот за набавка на вакцини одобрени од СЗО за употреба во итни случаи

Од 46-та седница на Владата: Одобрен е Анексот на Договорот за набавка на вакцини одобрени од СЗО за употреба во итни случаи! Владата...

Рејхан Бајрами / 20 февруари, 2021 13:12

Владата денеска ја разгледа и го утврди текстот на Информацијата во врска со склучување на меморандум за разбирање меѓу Владата на Република Србија, Советот на министри на Република Албанија и Владата на Република Македонија за соработка за подобрување на увозот и транзитот на стоки и на Договорот за соработка за заштита и спасување од катастрофи во Западен Балкан и го овласти премиерот да ги потпише меморандумот и договорот.

Инженерски единици од САД ќе пристигнат на Криволак за меѓународната вежба „Одлучен удар 21″

На денешната 44-та седница во насока на определбата за отстранување на сите ризици по Охридското Езеро и Охридскиот регион,...

Рејхан Бајрами / 9 февруари, 2021 18:29

Предлог законот за работни односи, од кој дел е и решението „недела неработен ден“ е се уште во работна верзија и се консултира со сите засегнати страни.

„Недела неработен ден“ е законско решение за постигнување социјална рамноправност и заштита на работничките права

На вчерашната седница на економско социјалниот совет се разгледуваше драфт текстот за  законското решение за “недела...

Перо Милчин / 6 февруари, 2021 9:11