На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за состојбата на Хидросистемот „Дојранско Езеро“, вклучително со информацијата за можноста хидросистемот да се пренесе на управување на институција што ќе може да го управува на технички и економски одржлив начин.

Усвоена Стратегијата за тутун 2021-2027

Владата на Република Македонија на денешната 43 редовна седница ја разгледа и усвои Стратегијата за производство на тутун...

Рејхан Бајрами / 2 февруари, 2021 19:24

Прифатени се оставките на досегашната директорка на Агенцијата за вработување Билјана Јовановска, на директорот на Државниот завод за индустриска сопственост Сафет Емрули и на заменик директорот на Агенцијата за иселеништво Осман Шукриу.

СЕДНИЦА НА ВЛАДАТА: Повеќе фотелји добија нови директори и управни одбори на ЈП и АД

Владата вчера на седница донесе повеќе одлуки за именувања на директори, в.д. директори и членови на управни одбори на повеќе...

Рејхан Бајрами / 23 октомври, 2020 7:48

Владата утврди Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за градење со кој се предвидува изградба на посебен вид на градби односно модуларни градби за здравствена дејност, чија изградба е финансирана со средства од Буџетот на Република Македонија или со средства од Европската Унија односно друга меѓународна организација, заради зголемување на ефикасноста на здравствениот систем при справувањето со коронавирусот Ковид-19.

ВЛАДАТА ОДЛУЧИ: Угостителите ќе работат до 23 часот, администрацијата ќе работи онлајн

Владата на седницата одржана денеска донесе одлуки и нови мерки со цел справување со корона вирусот. Владата на на денешната...

Владо Марин / 20 октомври, 2020 20:10

Предлогот со заменици-министри, Владата го достави до Собранието во петокот.

Утре Собранието ќе ги избира замениците-министри во Владата

Утре почнува собраниска седница на која треба да бидат избрани замениците-министри во Владата. На официјалниот сајт на Собранието,...

Катерина Крстиќ / 21 септември, 2020 10:22

Тој вети и дека во следните четири години, ќе се продолжи со подобрување на условите во здравствените установи и зголемување на платите на медицински персонал.

Филипче: Во новиот мандат нѐ чека есен со нови предизвици од Ковид-19

Во претходниот мандат изградивме доверба и покажавме што значи силна институција во служба на граѓаните. Во новиот мандат,...

Владо Марин / 29 август, 2020 17:36

Предлогот за новата Влада е таа да биде составена од 19 министри, што немален за седум министерски места во однос на претходната.

Почнува собраниската расправа пред изборот на втората влада на Заев

На денешната собраниска седница ќе започне расправа за избор на нова Влада. СДСМ најави дека денеска граѓаните ќе добијат...

Владо Марин / 11:34

„Врз основа на моите надлежности, кога ќе одлучам тогаш ќе ја свикам. Јас засега немам никакви планови“, посочи Џафери.

Џафери: Засега немам план, кога ќе одлучам тогаш ќе свикам седница

Претседавачот со конститутивната седница во Собранието Талат Џафери за ТВ21 истакна дека засега нема план за тоа кога ќе...

Владо Марин / 14 август, 2020 12:08