Секторот за заштита и спасување на Градот Скопје, нема повеќе потреба од опремата која треба да се донира, а истата е веќе испишана со завршниот попис за 2020 година.

ГРАД СКОПЈЕ СО ДОНАЦИЈА ЗА ОПРЕМУВАЊЕ НА ПРОТИВПОЖАРЕН БРОД ВО ОХРИД

На утрешната шеесет и трета седница, Советот на Град Скопје ќе одлучува за давање донација на едно противпожарно возило и...

Перо Милчин / 27 јануари, 2021 10:17

Од страна на полициските службеници до сега констатирани се вкупно 7862 прекршоци за неносење лична заштита на лицето од кои 386 прекршок во изминатото деноноќие.

Кривични пријави за вкупно 22 угостители во туристичките места, не ги почитувале протоколите и примале гости

На територијата на целата држава се спроведува ограничување на движењето. Министерството за внатрешни работи во континуитет...

Рејхан Бајрами / 7 јуни, 2020 12:38

Вработените во секторот на производство на кожа се најслабо платени во земјава.

Најслабо платени работници,се вработените во секторот на производство на кожа

Нето плата од 14 710 денари во октомври земале вработените во секторот производство на кожа и слични производи од кожа.  Скоро...

Сара Фемина / 22 декември, 2018 12:14