Втората постапка за отповикување на Трамп започнува денес во американскиот Сенат поради обвинувањата за „поттикнување бунт“ непосредно пред маршот на неговите приврзаници на Капитол Хил на 6 јануари, пренесува BBC.

СЕ Е СПРЕМНО ЗА ИСТОРИСКО СУДЕЊЕ: Сенатот на САД сака што побрзо да го отповика Трамп, одлучуваат републиканските гласови

Сенатот на САД се подготвува за брза постапка за отповикување на Доналд Трамп. Втората постапка за отповикување на Трамп...

Мирко Бачиќ / 9 февруари, 2021 10:31