Според извештајот на СЗО, четири од 10 пациенти доживуваат некој вид штетни последици во амбулантите и болниците, а 134 милиони штетни реакции на лекови се регистрираат секоја година во болниците во средно развиените и неразвиените земји.

Животот е во нивни раце а дури 2,6 милиони луѓе годишно умираат поради грешките на докторите

Светската здравствена организација по повод Светскиот ден за безбедност на пациентите објави дека околу 2,6 милиони луѓе...

Катерина Крстиќ / 17 септември, 2019 19:59

Од СЗО предупредуваат дека во првите шест месеци од оваа година пријавени се најмногу случаи на заболени од оваа болест. Како што стои во извештајот бројот на заболени од сипаници е најголем во последните 13 години и речиси три пати повеќе отколку во истото време минатата година. 

СЗО предупредува: Епидемиите од сипаници се присутни во целиот свет!

Во најновиот извештај на Светската здравствена организација (СЗО) стои дека епидемиите на сипаници во моментов се присутни...

Катерина Крстиќ / 13 август, 2019 19:57

Во последниот извештај на СЗО, стои дека лажните вести за неквалитетните вакцини довеле до пораст на заболени лица од морбили.

Шокантна вистина за вакцините: Како ЦИА е поврзана со недовербата во вакцините, дали предизвикуваат аутизам, има ли жива во нив?

Бројот на лица заболени од морбили е во пораст ширум светот, на пример во Њу Јорк владее една од најстрашните епидемии последните...

Катерина Крстиќ / 29 март, 2019 13:07

Зависноста од секс се мери на основата на бројот на партнери или фрекфренцијата на сексуални односи

Зависноста од секс е ментална болест

Светската здравствена организација (СЗО) официјално го класификуваше компулсивното сексуално однесување, односно зависноста...

admin@magazin / 21 август, 2018 12:39