Маршот ќе започне во 12 часот од паркот Ибни Пајко (во кругот на НОБ, Филхармонија и Даут Пашин Амам)

Културен штрајк со хор и опера денес во 12 часот

Синдикатот на културата на Република Македонија (СКРМ) денес ќе одржи штрајк. Културните синдикалци правото на штрајк ќе...

Данаил Михајловски / 8 октомври, 2019 9:16

Од синдикатот бараат премиерот, Зоран Заев, да „замете“ и во МВР со цел правдата да биде задоволена, а зборот одржан.

МВР врши мобинг врз членовите на синдикатот и останати припадници на полицијата!

Дејан Саздов портпаролот на Независниот синдикат на полицијата, обвини дека раководството на Министерството за внатрешни...

Перо Милчин / 15 јуни, 2019 17:13

Несогласувања помеѓу синдикатот и министерството за одбрана ?

Синдикатот за одбрана против Шеќеринска: Само дилетантски умови може да сметаат дека армиските касарни може да ги обезбедуваат приватни агенции !

Синдикатот на одбраната и безбедноста остро се спротивставува на идејата на министерството за одбрана предводено од Радмила...

Узунов Бобан / 25 мај, 2019 8:50

Пожарникарите од Тетово ги бараат со Закон определените права, бараат и средба со градоначалничката Арифи, додека од општината ги обвинуваат за политички синдикализам

Тетовските пожарникари сметаат дека општината им крати плати

Тетовските пожарникари на прес конференција се пожалија на крајно лошите услови во коишто работат поголг период. Велат дека...

Мирко Бачиќ / 6 декември, 2018 10:31

Синдикатот на судските службеници со најави за генерален штрајк, бараат зголемување на планите но и исплата на 40 отсто кои им беа скратени пред две години кога штрајкувале

Синдикатот на УПОЗ се закани со штрајк, ќе се блокира судството

Блокада на судството и штрајк на судските службеници доколку не бидат исполнети нивните барања. Синдикатот на УПОЗ бара...

Мартин Попоски / 4 декември, 2018 7:29

Како и Македонија и Албанија, така и Косово почна да се соочува со фактот дека набрзо ќе остане без квалификуван лекарски кадар кој масовно "бега на запад" за подобра плата

По еден лекар дневно го напушта Косово

По Македонија и Албанија, и од Косово масовно се иселуваат висококвалификуваните лекарски кадри за подобар животен стандард...

Мирко Бачиќ / 15 октомври, 2018 10:22

Затворската полиција бара еднаков третман како и нивните колеги и посочува дека во Македонија на осум осуденици има едно униформирано лице

Затворската полиција бара исти плати како и тие во МВР

Затворската полиција беше дно на сите дна. Недефинирани по никоја основа. Ние сме овластени службени лица без овластување....

Мирко Бачиќ / 12 август, 2018 14:46