Јавниот повик за доделување субвенции за инвертер клима уреди за затоплување на домаќинствата ги опфаќа граѓаните кои купиле инвертер од 01.01.2020 година, до завршувањето на повикот на 30.11.2020 години или до денот на исцрпување на средствата.

ДО ДЕНЕСКА ПРИСТИГНАТИ 4.508 БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ИНВЕРТЕРИ, АПЛИЦИРАЈТЕ, ПОВИКОТ Е СЕ УШТЕ ОТВОРЕН

Градот Скопје ги потсетува граѓаните дека е во тек јавниот повик за доделување субвенции за набавка на инвертер клима уреди,...

Стојче Бушин / 21 октомври, 2020 13:56

На улицата Никола Карев од четирите постојни сообраќајни ленти сега се направени три со што е обезбеден простор за велосипедистите.

УЛИЦАТА НИКОЛА КАРЕВ ПУШТЕНА ВО СООБРАЌАЈ СО НОВ ПРОСТОР ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ

Екипите на Град Скопје деновиве ја завршија реконструкцијата на коловозот на улица Никола Карев кај Железничка станица. Реконструкцијата...

Стојче Бушин / 20 октомври, 2020 13:24

Паркингот на Водно во текот на викендот го искористиле 523 возила според бројот на испратени СМС пораки.

ПАРКИНГОТ НА ВОДНО ВО ТЕКОТ НА ВИКЕНДОТ ГО ИСКОРИСТИЛЕ 523 ВОЗИЛА

Како дел од континуираните заложби да се овозможи безбедно рекреирање на пешаците и на велосипедистите во деновите кога...

Стојче Бушин / 19 октомври, 2020 11:31

На фестивалот учествуваа околу 80 здруженија од кои дваесетина имаа креативни работилници и дебати за посетителите!

Во Скопје се одржа фестивалот „Ден на граѓанските организации“!

Вчера во Скопје се одржа фестивалот „Ден на граѓанските организации“! Во Градскиот парк вчера се одржа третото издание...

Стојче Бушин / 18 октомври, 2020 18:56

Бројот на патници во ЈСП Скопје, како и во приватните превозници значително е намален, а од март месец досега изнесува 12.064.455, додека пак во 2019 година овој број изнесувал 32.148.854.

ЈСП Скопје со загуба од 4 милиони евра поради коронавирусот

За 62,5 отсто е намален бројот на патници во јавниот превоз од почетокот на пандемија на ковид-19 до сега, пишува СДК.мк! Кога...

Стојче Бушин / 14:44

На оваа делница се изврши целосна реконструкција на коловозот во должина од 1.300 метри, реконструкција и проширување на постојните тротоари, како и замена на оштетените рабници.

УЛИЦИТЕ ЛАЗАР ЛИЧЕНОСКИ И ВОСТАНИЧКА ОД УТРЕ ОТВОРЕНИ ЗА КОРИСТЕЊЕ-ГРАДОТ СКОПЈЕ ГИ ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИИТЕ ВО РЕКОРДНО ВРЕМЕ

Екипите на Град Скопје во рекордно време ја завршија реконструкцијата на улицата Лазар Личеноски кај скопското Кале. Улицата...

Стојче Бушин / 12:13

На двете семејства кои живееја во импровизираните живеалишта под Железничката станица, без основни хигиенски услови и опкружени со смет, Центарот за социјални работи им понуди алтернативно сместување во текот на зимскиот период.

ВО ПРЕСРЕТ НА СЕЗОНАТА СО ЗГОЛЕМЕНО ЗАГАДУВАЊЕ СЕ ОТСТРАНУВА ДИВАТА НАСЕЛБА ПОД ЖЕЛЕЗНИЧКА

Со заедничка акција во која учествуваат екипи на Инспекторатот на Град Скопје, Центарот за социјални работи на град Скопје,...

Стојче Бушин / 17 октомври, 2020 11:54

Град Скопје и понатаму ќе се залага за поставувањето на вакви едукативни инсталации, и тоа не само да ја анимира и едуцира детската популација, туку и да ја испровоцира и да ја предизвика нивната замисла, интелектуалниот развој и да им овозможи слободен креативен свет, нови нешта, па макар тоа и да е само фантазија.

ГРАД СКОПЈЕ ЈА ОТВОРИ ЕДУКАТИВНАТА ИНСТАЛАЦИЈА „ЧАСОВНИКОТ“ ВО НАСЕЛБАТА ДРАЧЕВО

Претседателката на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева, денеска (16.10. 2020 година) присуствуваше и се обрати на отворањето...

Стојче Бушин / 16 октомври, 2020 13:53