Мирјана Марковиќ, сопругата на Слободан Милошевиќ починала вчера во 77 година од животот.

Синот и ќерката на Милошевиќ не дозволуваат Мирјана да биде погребана покрај него- ова била нејзината последна желба

Синот и ќерката на Мирјана и Слободан Милошевиќ не дозволуваат нивната мајка да биде погребана во Србија, до нивниот татко...

Катерина Крстиќ / 15 април, 2019 12:21

Администрацијата на претседателот Бил Клинтон во 1999-та година и доделила на Црна Гора 55 милиони долари за се одвои од Србија и дистанцира од политиките на Милошевиќ

САД и дала на Црна Гора 55 милиони долари за да се дистанцира од Милошевиќ

Администрацијата на поранешниот американски претседател Бил Клинтон им давала значајна политичка и финансиска поддршка...

Мирко Бачиќ / 5 септември, 2018 13:27

Азем Власи за време на социјалистичкиот период на Југославија беше десна рака на Милошевиќ за Косово

Поранешниот претседател на косовските комунисти со изјава за самостојна држава Косово

Поранешниот висок функционер во некогашна Југославија и советник на актуелниот косовски претседател Хашим Тачи – адвокатот...

Мирко Бачиќ / 7 август, 2018 6:58

Ноќеска во Белград пред влезот на зградата во која живее убиен адвокатот Огњановиќ

Убиен адвокатот на Милошевиќ и Бојатовиќ

Во Белград синоќа е убиен познатиот адвокат Драгослав [ Миша ] Огњановиќ. Во нападот кој е извршен пред влезот на зградата...

Мирко Бачиќ / 29 јули, 2018 8:46