Од нив, по два вентилатори ќе бидат распределени на Клиниката за гинекологија и детската клиника.

Од Словачка преку NATO Pandemic Response Trust Fund (PRTF) Македонија доби 4 медицински вентилатори

Денеска, од Словачка преку NATO Pandemic Response Trust Fund (PRTF) Македонија доби 4 медицински вентилатори. Од нив, по два вентилатори ќе бидат...

Рејхан Бајрами / 8 февруари, 2021 17:55

Генералното полициско одделение објави дека вработените добиле писма со закани по живот и безбедност до нивните домашни адреси. Писмата се запленети и покрената кривична постапка.

СЛОВАЧКИ ЕПИДЕМИОЛОЗИ ДОБИЈА ЗАКАНИ СО СМРТ: Експертите за корона веднаш добија полициска заштита!

Словенечката криминалистичка полиција доби извештаи за закани до вработените кои ја советуваа владата во врска со Ковид-19...

Мирко Бачиќ / 5 декември, 2020 12:09

Преку ЕУ и билатерална соработка со поединечни земји членки на Унијата ние почувствувавме што значи европската солидарност и механизмите за помош, тогаш кога помошта е најпотребна.

Словачка донира заштита опрема за нашите медицински работници

Словачка донира заштита опрема за нашите медицински работници. Преку ЕУ и билатерална соработка со поединечни земји членки...

Владо Марин / 17 октомври, 2020 8:52

Тестираниот број е 1.767 лица.

Словачка има најмала смртност од корона во Европа: Од почетокот на пандемијата починаа 20 лица!

Еден месец и половина по регистрирањето на првиот случај на вирусна инфекција во Словачка, со население од 5,5 милиони, стапката...

Рејхан Бајрами / 28 април, 2020 13:26

Словачката армија ја приземји својата флота на авиони Миг-29 сè додека не се утврди причината за несреќата.

Се сруши словачки Миг 29, пилотот преживеа!

Воен авион од советско производство Миг-29 од составот на словачките воздухопловни сили се урна за време на обука, на 100 километри...

Перо Милчин / 29 септември, 2019 13:23