Екипите на Град Скопје во зимски услови одржуваат коловозни површини од над 2.600.000 квадратни метри.

ЗИМСКАТА СЛУЖБА Е СПРЕМНА – И ГОДИНАВА НЕМА ИЗНЕНАДУВАЊА

Градот Скопје и јавните градски претпријатија за претстојната зимска сезона 2020/2021 обезбедија околу 4000 тони индустриска...

Перо Милчин / 23 ноември, 2020 21:03

По завршетокот на Литургијата, со пригодно слово кон присутните, освен Архиепископот г. г. Стефан, ќе се обрати и покровителот на прославата, Претседателот на државата Стево Пендаровски.

(Следете во живо) Бигорскиот манастир слави 1.000 години од основањето

Илјада години одбележува денеска еден од најстарите манастири во земјава, Бигорскиот манастир, основан во далечната 1020 година...

Стојче Бушин / 18 октомври, 2020 9:57

Зголемен е бројот на мигранти кои пристигнуваат во Шпанија, поради што е отежната работата на јавните служби

Шпанската поморска служба спаси 447 мигранти

Шпанската крајбрежна стража денеска соопшти дека во Средоземно Море спасила над 440 мигранти од Северна Африка. Припадници...

Данаил Михајловски / 23 септември, 2018 16:47