"Паркер" е заштитен со револуционерен јаглероден топлински штит и со други технолошки чуда а првата средба со Сонцето треба да ја има во ноември годинава

НАСА лансираше сонда која треба да му се доближи на Сонцето

Американската вселенска агенција НАСА ја започна својата мисија да испрати сателит во близина на Сонцето. По вчерашното...

Мирко Бачиќ / 12 август, 2018 18:28