Како и за влез во аеродромската зграда, така и за користењето на овој превоз за патници, важат истите правила за заштита од КОВИД-19!

ТАВ: Повторно во функција организираниот автобуски превоз за вас од Меѓународниот Аеродром до клучни станици во Скопје

Организираниот автобуски превоз за вас од Меѓународниот Аеродром Скопје до клучни станици во градот Скопје, како и во обратната...

Стојче Бушин / 3 јули, 2020 6:53

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по суви коловози!

АМСМ: Започнаа викенд забраните за движење на тешки товарни возила на државните патишта

СОСТОЈБА: Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по суви коловози. Сообраќајот на државните патишта се одвива...

Стојче Бушин / 2 јули, 2020 8:00

Во зградата е поставена и термална камера на влезот од ТАВ, за да се прави термален скрининг на сите патници кои доаѓаат во земјава. Собата за изолација и понатаму ќе функционира, за патниците кои имаат покачена телесна температура.

ПРОТОКОЛОТ ЗА АЕРОДРОМИТЕ ПО СВЕТСКИ СТАНДАРДИ: Термален скрининг на сите кои влегуваат во Македонија

Согласно одлуката на Комисијата за заразни болести, денеска се враќаат во функција двата аеродрома за Македонија. Министерството...

Стојче Бушин / 1 јули, 2020 17:42

Патниците ќе треба да пристигнат на аеродромот најмалку 3 часа пред нивниот лет, да носат заштитна маска постојано, да одржуваат физичко растојание и висок степен на лична хигиена.

ТАВ МАКЕДОНИЈА ГИ ОТВОРА МЕЃУНАРОДНИОТ АЕРОДРОМ СКОПЈЕ И АЕРОДРОМОТ СВ. АПОСТОЛ ПАВЛЕ ОХРИД ОД ПРВИ ЈУЛИ СО НОВИ ПРАВИЛА ЗА ПАТУВАЊЕ!

ТАВ МАКЕДОНИЈА ГИ ОТВОРА МЕЃУНАРОДНИОТ АЕРОДРОМ СКОПЈЕ И АЕРОДРОМОТ СВ. АПОСТОЛ ПАВЛЕ ОХРИД ОД ПРВИ ЈУЛИ СО НОВИ ПРАВИЛА...

Стојче Бушин / 25 јуни, 2020 6:42

Владата го дополни Протоколот за непречен транзит на странски државјани низ територијата на Република Македонија, и од денес протоколот овозможува влез на сите гранични премини на државјани на други држави за транзитирање низ територијата на Република Македонија.

АМСМ: Изменет режим на сообраќај во некои делови од градовите во Македонија

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по наместа влажни коловози. ИЗВЕСТУВАЊЕ: На регионалниот патен...

Стојче Бушин / 24 јуни, 2020 7:10

Булеварот ќе биде долг околу 1.400 метри и широк 40 метри и ќе има по 3 коловозни ленти во двата правца, 5 метри зелен појас во средината, странично зеленило, како и пешачки и велосипедски патеки од двете страни.

СЕ АСФАЛТИРА ПРВИОТ ДЕЛ ОД НОВИОТ БУЛЕВАР БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ВО СКОПЈЕ

Екипите на Град Скопје деновиве почнаа со асфалтирање на северниот дел од трасата на новиот булевар Босна и Херцеговина. СЕ...

Стојче Бушин / 21 јуни, 2020 18:42

Исто така по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 805 прекршоци!

МВР во 24 часа: Регистрирани 805 прекршоци за неносење маска

Во текот на изминатото деноноќие (20/21.06.2020 година) на територијата на Република Македонија на 213 лица им се издадени решенија...

Стојче Бушин / 10:45

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен!

АМСМ: Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по суви коловози

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по суви коловози. Според информација од МВР, за македонски државјани,...

Стојче Бушин / 16 јуни, 2020 6:23