Иако министерот им вети на специјализантите дека септемвирската плата ќе ја примат до 10 октомври, три месеци подоцна не им е исплатен ниту денар, по што реагираат јавно

Специјализантите по стоматологија си ги бараат ветените плати

Министерот за здравство, како и неговиот премиер, никако да одржат даден збор, па ветените плати за специјализатите по стоматологија,...

Мирко Бачиќ / 10 декември, 2018 14:21

Специјализантите по стоматологија се третираат како лекари од втора класа, министерот Филипче два пати ги лаже дека ќе добиваат месечен надомест, за на крај се да зависи од Заев

Специјализантите по стоматологија си ги бараат парите од Заев

По неколкумесечните преговори со министерот за здравство Венко Филипче и ветувањата дека ќе се реши ова прашање, на крајот...

Мартин Попоски / 18 септември, 2018 7:13

Иако министерот за здравство Филипче јавно вети дека ќе добијат плата - нема ништо од ветеното - се зависело од Заев

Приватните специјализанти излажани – нема плата!

Нема плати а ниту планиран буџет за приватните специјализанти на кои им беше ветено дека од месец мај годинава ќе примаат...

Мирко Бачиќ / 5 август, 2018 8:32