Како што објави ТВ Пинк, Бранко Л. денеска на пладне упаднал во зградата на Патријаршијата на Српската православна црква во центарот на Белград, во канцеларија на првиот кат. Бранко извадил пиштол и од благајникот и сметководителот, побарал 200.000 евра, наводно за одбрана на Косово и Црна Гора”.

Драма во Српската православна црква: Вооружен маж барал 200.000 евра за одбрана на Косово и Црна Гора

42 годишниот Бранко Л, кој е државјанин на Црна Гора, денеска бил приведен од страна на полицијата поради вооружен напад...

Катерина Крстиќ / 3 јули, 2019 20:14

Српскиот партиријарх со навреди за Цариград, а Цариградскиот Патријарх со политички игри, МПЦ - ОА да се именува како ПОА, идентично со црквата на Зоран (Јован) Вранишковски

За Иринеј сме неиспилени Македонци кои никогаш не постоеле

Веќе нема никакви дилеми што е главната причина за отпорот на СПЦ за признавање на автокефална црква во Македонија. Грчкиот...

Мирко Бачиќ / 9 септември, 2018 8:45