Причината за хронична срцева слабост обично е оштетување на срцето или повреда на неговата способност да пумпа крв садови точниот износ.

ХРОНИЧНА СРЦЕВА СЛАБОСТ: ДИЈАГНОЗА И ЛЕЧЕЊЕ!

Хронична срцева слабост е состојба на организмот во која срцето не е во можност да пумпа потребната количина на крв. Ова резултира...

Сара Фемина / 6 ноември, 2019 23:32

Луѓето во минатото успееја да испишат 3D структура од срце, но не и со ќелии или крвни жили.

НЕВЕРОЈАТНО: Научници испечатија 3D срце со човечко ткиво и крвни жили! (ВИДЕО)

Група научници го направија првото »3D« печатено срце со човечко ткиво и крвни жили. Иако органот е големо колку една  цреша...

Сара Фемина / 16 април, 2019 22:37