Вработените во „Национални шуми“ излегоа на протест

Предизборно ги наполнија „Национални шуми“, сега платата доцни два месеци

Вработени во 30 подружници на „Национални шуми“ денеска претпладне се излегоа на протест пред зградата на Јавното претпријатие...

Калина Мартинска / 17 април, 2024 14:52

Од Владата сметаат дека правото на штрајк е легитмно и додаваат дека нивен став е да се најде системско а не ад хок решение и методологија и со тоа да се избегне само навидум решевање на проблемот и повторување на истата ситуација наредната година и при секое покачување на минималната плата.

ССМ излегува на генерален штрајк

ССМ од утре почнува со најавениот генерален штрајк откако пропаднаа сите обиди за договор со Владата и исполнување на нивните...

Мате Парлоф / 21 јуни, 2022 16:12