Министерот додаде дека во овој момент се градат 574 социјални станови во седум општини за кои дел ќе завршат оваа, а дел другата година.

Бочварски: Годинава започнуваме со изградба на преку 200 социјални станови

За оваа година во соработка со АД за стопанисување со станбен и деловен простор  планираме изградба на 5 нови згради со...

Мирко Бачиќ / 13 јануари, 2021 15:58

Од март, кога почна корона кризата, издадени се над 50 милијарди денари станбени кредити на граѓаните. Во март 52.949 милиони денари, во април 53.172 милини, мај 53.621 милион денари.

Непродадени 6.436 нови станови, се градат уште 12.902

Интересот за купување станови кај граѓаните е континуиран. Пад на продажбата на становите не е забележан ниту за време на...

Стојче Бушин / 9 август, 2020 12:43

Не е возможно стан што се користел 10 години да има иста цена со стан што сега се гради. Тука нешто алармира и кажува дека во таа насока се потребни промени.

ХАОС: Рекордни 5.300 нови станови не се продадени, а 11 илјади се во градба!

Во првото тримесечје од годинава катастарот регистрирал продажба на 687 новоизградени станови, што е за 65 помалку од четвртиот...

Рејхан Бајрами / 9 јуни, 2019 15:06

Одговор на Иванов за отворањето на предмет од Антикорупциска за купувањето на станови

Претседателот Иванов: Чесен влегов и чесен ќе излезам од политиката

Став на Кабинетот на Претседателот на Република Македонија, во врска со поведување постапка за проверка на имотната состојба...

Узунов Бобан / 16 март, 2019 7:10

Поради еден стан во Швајцарија во местото Ерликон, синоќа дошле над 500 луѓе кои се интересирале да го изнајмата истиот, поради што мораше да инитервенира полицијата.

Хаос во Швајцарија, за стан со кирија од 1000 Швајцарски франци!

Четири соби, комплетно реновирани во 2011 година во еден многу пријателски и фамилиарен квартиер во Ерликон  во оштината...

Едмонд Бекири / 22 ноември, 2018 10:16

Најмалку проблеми треба да има со Македонија, бидејќи, според договорот, таа земја се откажа од сите барања за имотот на Армијата на Југославија, пишува во извештаите

Србија ќе си ги бара воените станови и оружје од другите поранешни југословенски републики

Србија во поранешните југословенски републики оставила над илјада воени станови, но и подвижен воен имот, што е запленет...

Мирко Бачиќ / 4 септември, 2018 11:49