Од страна на Анѓушев на поранешните вработени им било објаснето дека Владата ги разгледува можностите во рамките на сопствените ингеренции и законските можности за изнаоѓање на решение.

Вработените од ОХИС: Ако може да се исплатат долговите на општините, може да се најдат пари и за нас!

Заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев,...

Рејхан Бајрами / 25 јуни, 2019 17:56

Премиерот рече дека „Еуро никел” денес повторно е успешна приказна и го задржува приматот што го имаше долги години како најголем извозник на феро никел од Република Македонија.

Заев го спаси комбинатот „Фени„ од стечај – Министрите се китат со туѓи перја

Во „Еуро никел” беше завршена најуспешната стечајна постапка во историјата на државата, рече премиерот Зоран Заев при посетата...

Рејхан Бајрами / 11 март, 2019 21:00

Предлогот за отворање на стечај го поднесоа 43 поранешни вработени во телевизијата поради неисплатени плати и придонеси а на листата на доверители се новинари, сниматели и монтажери.

“ТВ НОВА” во стечај: Судот определи стечаен управник

Основниот суд Скопје 2 денеска отвори стечајна постапка за телевизијата Нова, каде сопственик е исто така Сеад Кочан. За стечаен...

admin@magazin / 4 јули, 2018 9:30