Одлуките на Европскиот суд за човекови права од Стразбур, според нашето право, се оврзувачки за судовите. Според сознанијата на Вечер.мк Судот во Стразбур за својот став ја известил и македонската влада уште на 14 Септември, и решил одлуката да се спроведе во две фази. Владата оваа информација досега ја криела од јавноста.

Судот во Стразбур реши: Судењата на СЈО паѓаат во вода!

Вечер.мк дознава дека Судот за човекови права во Старзбур одлучил дека аболицијата на тогашниот претседател Ѓорѓи...

Катерина Крстиќ / 4 октомври, 2020 14:42

Следна шанса е октомври, а реална во 2020 година

Милошоски од Стразбур: Во јуни нема датум за преговори, почеток на 2020 е најреална опција

Во наредните три дена, делегацијата на Собранието на Македонија во Парламентарното Собрание на Советот на Европа, предводена...

Катерина Крстиќ / 9 април, 2019 10:50

Нов терористички напад кој се случи вчера вечер во Стразбур. Повеќе лица се ранети а има и мртви,наведува во соопштението француската полиција.

Терористички напад во Стразбур. Убиени четири лица има и повеќе ранети

Вооружен напаѓач вчера вечерта пукаше во близина на Божиќниот пазар во источниот француски град Стразбур. Четири лица загинаа,...

admin@magazin / 12 декември, 2018 9:29