Условите, критериумите и потребните документи за остварување на правото на сместување во студентски дом се наведени во конкурсот кој е објавен на следниот линк.

Во тек е пријавувањето на бруцоши за сместување во државни студентски домови за студиската 2021/2022 година

Министерството за образование и наука ги потсетува студентите од прва година запишани на јавните и приватните високообразовани...

Мирко Бачиќ / 18 септември, 2021 16:44

Следниот рок за аплицирање за оваа субвенција е од 1 до 31 октомври 2021 година, за студентите од новата академска година и оние кои не го запишале летниот семестар.

Во вторник истекува рокот за пријавување за 2.400 денари субвенциониран студентски оброк

На 31 август, вторник, истекува рокот за аплицирање за субвенциониран студентски оброк наменет за сите редовни студенти на...

Владо Марин / 29 август, 2021 11:01

Министерството за образование и наука информира дека за субвенциониран студентски оброк можат да аплицираат сите редовни студенти на додипломски студии на државни и приватни високообразовни установи, кои се државјани на Република Македонија.

МОН: Oд денес аплицирање за субвенциониран студентски оброк, ова се условите

Oд денес започнува аплицирањето за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк, системско решение кое е дел...

Владо Марин / 1 август, 2021 16:21

Деканот на факултет за медицински науки проф. д-р Милка Здравковска потенцираше дека обуката со која се стекнале студентите во „Аџибадем Систина“ е огромно значење за нивниот понатамошен професионален ангажман.

ПРВАТА ГОДИНА ОД АКАДЕМСКАТА ПРАКСА ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ЗАВРШИ УСПЕШНО – ПРОЕКТОТ ПРОДОЛЖУВА И СЛЕДНАТА ГОДИНА

На 9 ноември 2020 година Клиничката болница „Аџибадем Систина“ во соработка со Факултетот за медицински науки при УГД Штип...

Сара Фемина / 12 јуни, 2021 7:57

Повеќе нема доцнењена исплатата, односно на префрлање на средствата на сметките на корисниците како што се случуваше во минатото.

Целосно променет начин и забрзана динамика на исплата на ученичките и студентските стипендии

Во последниот квартал на 2020 година, Министерството за образование и наука изврши целосна промена на начинот и динамиката...

Рејхан Бајрами / 2 јануари, 2021 18:14

Продолжувањето на важноста на билетот се врши во центрите за персонализација на ЈСП!

ПРОДОЛЖЕН Е РОКОТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ВАЖНОСТА НА СТУДЕНТСКИОТ БИЛЕТ ЗА БЕСПЛАТНО КОРИСТЕЊЕ ЈАВЕН ПРЕВОЗ

Ги информираме корисниците на годишен студентски билет за бесплатно користење на јавен превоз дека рокот за продолжување...

Владо Марин / 30 декември, 2020 19:17

Пријавувањето за вселување во студентските домови ќе трае до 10 октомври трае а се врши преку интернет платформата www.digitalizirajse.mon.gov.mk за еднократен износ од 6.000 денари за студенти од ранливи категории кои ги исполнуваат условите. Средствата може да ги искористат за сместување, но исто така и за партиципација за студиите.

Од денеска се отвораат студентските домови

Од денеска се отвораат Државните студентски домови во „Скопје“ „Стив Наумов“ (зграда и бараки), „Кузман Јосифовски-Питу“...

Катерина Крстиќ / 5 октомври, 2020 11:59

Денеска на најстариот државен универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во академската 2019/20 година првпат започнуваат со студии околу 7.000 студенти запишани во сите три циклуси.

СРЕЌНО СТУДЕНТИ: Почнува новата академска 2019/20 година!

Иако Законот за високо образование важи од мај 2018 година, речиси ниту една одредба не функционира во практика. Без ново студентско...

Сара Фемина / 1 октомври, 2019 9:35