Изборите во среда

Има ли политички притисоци зад одлуката на Периќ да се откаже од кандидатурата за член на Судски совет?

Здравствени причини или политички притисоци и влијание- зошто врховната судијка Цветанка Периќ се откажа од кандидатурата...

Калина Мартинска / 3 јуни, 2024 15:37

Заев побара од судскиот совет да одговори зошто до сега десетици предмети се чувале во фиока, и кој влијае врз судството во Македонија?

Заев : Кој влијае врз судиите, зошто десетици предмети беа ставени во фиока?

Во својата објава на Фејсбук премиерот Зоран Заев го повика Судскиот совет да ја оцени одговорноста на судиите за застарување...

Катерина Крстиќ / 18 декември, 2019 12:26

Кацарска рече дека не е сеедно после 33 години докажан судски стаж да бидете повикани во Судскиот совет.

КАЦАРСКА: „Гордана Јанкуловска во ниту еден момент на судењата не кажа дека е бремена„

Судијката Добрила Кацарска денеска ги отфрли како неосновани сите наводи во иницијативата за нејзино разрешување поднесена...

admin@magazin / 24 септември, 2019 20:20

Дали со ваквата наклонетост кон владеачката партија се само пазарења за нивни личен опстанок, времето ќе покаже!

Дали е ова судијата егзукатор на своите колеги кој се бори за втор мандат?

Од анонимен извори на Судскиот совет екслузивно дознаваме кој е судијата егзекутор на своите колеги судии?! Имено таа е избрана ...

Македонка Димкин / 27 јуни, 2019 0:41

Извештајот во кој работната група посочува дека предмети се делеле „на рака“ и дека постои „дупли АКМИС “и често се менувале распоредите на судиите долго време беше во фиока во судскиот совет.

СУДСКИОТ СОВЕТ ГИ ОТВОРИ ОЧИТЕ – ОТВОРИ ПОСТАПКА ЗА СУДИЈАТА ПАНЧЕВСКИ!

Судскиот совет почна да се буди од зимски сон. По своја иницијатива отвора постапка за утврдување одговорност кај Владимир...

Рејхан Бајрами / 18 јуни, 2019 18:04

Врховниот судија Киро Здравев е еден од петте нови член на Судски совет, меѓу кои и судиите, Гордана Спиревска, Мирсад Сураи, Зоран Теофиловски и секако Лорета Георгиева

Сопругата на првиот човек на Заев во Струмица ќе казнува и разрешува судии

Како и што беше најавено, судијката на првиот човек на Заев во Струмица стана член на Судскиот совет на Република Македонија. Имено...

Мартин Попоски / 11 декември, 2018 14:20

Одбиено барањето за одложување на седницата на Апелација, се бара изземање на Судскиот совет

Одбраната на Груевски бара изземање на судскиот совет на Апелација

Судскиот совет во Апелацискиот суд не го прифати барањето на адвокатите на обвинетите за одложување на седницата на која...

Мирко Бачиќ / 31 август, 2018 10:52