Стапуваат на сила новите законски одредби со кој се става крај на можноста за регистрација на возилата во странство кои се возат по македонските патишта.

Возилата со странски таблици ќе мора да се пререгистрираат во Македонија

Граѓаните што возат автомобили со странски таблици ќе мора да ги прегеристрираат со македонски, доколку сакаат да ги возат...

Перо Милчин / 2 февруари, 2021 20:31

За регистарското подрачје Демир Хисар ознаката на регистарските таблици е ‘DH’, а за регистарското подрачје Крушево ознаката на регистарските таблици е ‘KS”.

Од понеделник граѓаните “ни криви ни должни” ќе возат регистарски таблици со “Северна”

Министерството за внатрешни работи од понеделник ќе започне со издавање нови регистарски таблички со ознаката „NMK“. Од...

Рејхан Бајрами / 15 јуни, 2019 18:42