На својот фејсбук профил се огласи директорката на „Танец“ која со дефанзивно-напаѓачки став одговри на недоумиците на авторката од Магазин.

Директорката на „Танец“ ги доживеала лично прашањата за легалноста во настапот на „Танец“ на лична прослава

По вчерашната овјава на Магазин дека на свадбената прослава на секретарот на СДСМ – Љупчо Николовски настап имала национална...

Магдалена Стојмановиќ / 10 март, 2020 14:24

Овој викенд се случија многу свадби, но најмногу внимание го сврте она на секретарот на СДСМ - Николовски. Иако фотографиите сведочат за идилична прослава, има и нов скандал.

ПОСЛЕ ПИЈАНА ПРОСЛАВА ИСПЛИВУВААТ ДОКАЗИ: Како СДСМ зема контрола над Националните Установи?!

Откако пред неколку недели, пратеникот Антонио Милошоски објави во јавност аудитивен материјал со кој се основа сомнението...

Магдалена Стојмановиќ / 9 март, 2020 16:48

Ансамблот Танец претставува симбол на македонскиот фолклор, традиција и култура веќе седум децении, културен амбасадор кој несебично ја презентира и споделува богатата македонска традиција во земјата и во светот.

Уште еден голем концерт на амбасадорот на македонскиот фолклор- Танец во четврток во Прилеп

Под мотото „Остани во чекор – со минатото, сегашноста и иднината“, на 4 ти јули во четврток од 20 часот Ансамблот „Танец“ ќе...

Катерина Крстиќ / 2 јули, 2019 23:28

Никој не останува рамнодушен кога настапува „Танец“. Уште при првиот звук од зурлата, уште на првиот удар од тапанот и при првиот чекор на ороводецот ни заигруваат срцата, ни затреперува телото.

Седумдесет години „ТАНЕЦ“ – амбасадор на македонскиот фолклор насекаде низ светот!

„Танец“ — aнсамбл за народни игри и песни на Македонија, основан во 1949 година. Со своето долгогодишно постоење, „Танец“...

Перо Милчин / 25 јуни, 2019 22:27

По човек со средно градежно како в.д., а откако го сменија виртуозот Џорлев, СДСМ за директор на оваа еминентна институција со нов предлог

Мартин Вучиќ нов директор на “Танец”

Националната установа за народни игри и песни ансамбл „Танец“ добива нов директор. Како најсериозен кандидат за оваа функција...

Мирко Бачиќ / 2 септември, 2018 7:33