Со политиките на сега веќе поранешниот министер за финансии Драган Тевдовски јас никогаш не сум се согласувал. Ги критикував експериментите од проектот „прогресивен данок”.

ГЕРОСКИ: “ЗАЕВ прво го понижи Тевдовски – го „ИЗМЕТЕ” па му вети советничко место”

За личен успех во животот, во професијата, па и во политиката ако сакате, најважни се три нешта – љубов кон она што го работите,...

Рејхан Бајрами / 29 јуни, 2019 11:16

Тевдовски се враќа на Економскиот факултет

Тевдовски му откажа послушност на Заев, не сака да биде негов советник !

Драган Тевдовски, кој вечерва беше разрешен од министерската позиција во ресорот финансии во Владата на Зоран Заев на Фејсбук...

Узунов Бобан / 27 јуни, 2019 9:30

Бомба на поранешниот советник на министерот за финансии

Советникот на министерот за финансии Тевдовски, Јовановиќ: Се местеа милионски тендери

Бранимир Јовановиќ поранешниот советник на сега веќе поранешниот министер за финансии Драган Тевдовски, е познат во јавноста...

Узунов Бобан / 24 јуни, 2019 7:18

Министерот оцени дека има добра наплата на данокот на личен доход каде за 17,4 отсто има повеќе наплата во споредба со истиот период лани.

ТЕВДОВСКИ: Во Македонија има зголемена вработеност, раст на платите и позитивни резултати кај бизнисите!

Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска на прес-конференција ги презентираше ефектите и резултатите од реформата...

Перо Милчин / 12 јуни, 2019 22:22

Од партијата додаваат дека и бебињата и пензионерите и вработените и невработените, секој поединец ќе треба да враќа по приближно 20 евра.

“Заев и Тевдовски да одговорат каде завршуваат милионите кои секој месец ги земаат”

Зоран Заев ги задолжува македонските граѓани по 2,5 милиони евра секој ден. И празник и делник Зоран Заев зема едно ипол евро,...

Катерина Крстиќ / 29 мај, 2019 11:24

Во државава има максимално 1.2 милиони жители тврди Заев во едно интервју. Дали е ова подготовка за изборен фалсификат?

СКАНДАЛ, лаже ли Тевдовски: На страната на „eatonvance„ Македонија не постои?

Во видео изјава за медиумите, влезот во НАТО ќе делува како катализатор на економскиот раст во Македонија, вели министерот...

Македонка Димкин / 21 јануари, 2019 20:43

Министерот Тевдовски се заложи за воведување на прогресивниот повисок данок на личен доход, иако целата стручна јавност е против оваа анти-реформа

СДСМ не ги ферма стопанските комори!

Целата стопанска јавност е согласна дека воведениот рамен данок на личен доход е една од подобрите реформи што се случила...

Данаил Михајловски / 24 декември, 2018 15:03