„Бидејќи „Тигрите“ се нарекуваат антитерористички единици, ја прашуваме Владата и ресорното министерство дали Албанците на кои им забранувате учество се третираат како терористи или неспособни и несакани за оваа земја?“, рече Бајрами од Алијанса за Албанците.

Бајрами: Нема Албанци во „Тигрите“, Владата нѐ третира како терористи

Наим Бајрами од Алијанса на Албанците рече дека со тоа што не се примаат Албанци во Специјалната антитерористичка единица...

admin@magazin / 15 март, 2022 6:31

Писмото е поради револтот и обезличувањето кое денес го нанесе државниот врв за нашата работа, нашето дело и нашата кауза.

ПИСМО ОД ТИГРИ: Денеска доживеавме голем срам со Заев, Шеќеринска и Груби

Ова писмо го пишуваме ние припадниците на единицата Тигар со заклетва да и служиме на нашата мајка Македонија. Писмото е...

admin@magazin / 13 март, 2021 20:54

За своите акции потсети преку видео спот кој го презентираше пред државниот врв. Меѓу гостите не беше претседателот на државата Стево Пендаровски – изненаден е зошто не бил поканет на свеченоста.

40 години „Тигри“: Државниот врв се поклони, Артан Груби избегна, Пендаровски не добил покана

Специјалната полициска единица Тигар доби ново име и амблем. Ги презентираше денеска на одбележување на четиридецениското...

Перо Милчин / 20:48

Секој од распоредените специјалци губи во просек од 20 до 25 илјади денари од својата плата

Тигрите на колена, 30 припадници на специјалната единица преместени во кучкара

Од денеска 30 припадници на Тигрите со потпис на министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, под казна се распоредени...

admin@magazin / 2 јули, 2018 20:56

Специјалците ќе бидат прераспределени на пониски позиции

Специјалци казнети затоа што се противеле да имаат Албанец командир

МВР се реваншира на припадници од Единицата за специјални задачи со 18 решенија со кои прави нивна прераспределба на пониски...

admin@magazin / 1 јули, 2018 12:37