- Честитки до Северномакедонските репрезентации за победата над Летонија (Латвија)

Јоци удри по сопругот на Дескоска: Некоја зараза се проширила во СДСМ, но не остана и рамнодушна и за СЈО – Дечки,СЈО е во СТЕЧАЈ!

Долгогодишната новинарка Јорданка Ивановска- Јоци која е една од највлијателните новинари на социјалните мрежи удри по...

Весна Петровска / 12 септември, 2019 18:15

Дескоски го "погреба" Договорот од Преспа и Уставните измени, пред 25 години ги сменивме член 3 и член 49 од Уставот и Грција под тој Устав ја прифати времената спогодба од 1995 година

Дескоски го “закопа” Заев: Македонија ги исполни грчките барања во 1992 година

Професорот Тони Дескоски со правни факти го погреба Договорот од Преспа, предлог Уставните измени и го “закопа” Заев. Со...

Мирко Бачиќ / 10 октомври, 2018 8:51

Академската јавност правно обединета, и да го промениме името и да ги имплементираме уставните измени, Грција со вето пак може да не остави надвор од ЕУ и НАТО членството

И со ново име и со нов Устав, Грција пак може да не блокира

Професорот Тони Дескоски, сопруг на актуелната министерка за правда, Рената Дескоска го појаснува првниот баук околу промената...

Мирко Бачиќ / 8:08

Професорот Дескоски сосема јасно истакна дека референдумот правно пропаднал и дека со тоа не сме усполниле една од двете обврски од Договорот од Преспа кој е ништовен

Дескоски: Грција секогаш ќе може да се повика на неуспешниот референдум

Сопругот на актуелната министерка за правда, Рената Дескоска, Тони Дескоски професор по меѓународно право на Универзитетот...

Мирко Бачиќ / 2 октомври, 2018 9:07