Македонската традиционална кујна е позната не само во Балканот туку и далеку по светот.

Ова се топ 5 Македонски традиционални јадења

На ова мало парче земја низ годините народот создавал големо богатство. Едно од најубавите наследства кои ги имаме се традиционалните...

Мартин Попоски / 20 октомври, 2022 10:36

Меѓу најопасните организирани криминални групи на светот е и албанската мафија а на прво место се мексиканските наркокартели

Албанската мафија меѓу петте најопасни во светот држи 75% од пазарот со дрога

Според експертите за борба против криминалот најозлогласена е мексиканската мафија. Поделени се во кланови меѓу кои најбројни...

Мирко Бачиќ / 20 август, 2018 6:18