Во минатите колумни, таксативно ги наведував сите услови и процедури кои беа прескокнати при носењето во стечај на Еуростандард банка. Накратко ќе ги повторам.

КОСТОВСКИ: Народна банка ја ликвидира Еуростандард банка, од причини само за нив познати

Случајот со стечајот на Еуростандард банка, е парадигматичен за целокупната слика за она што се случува во општеството, како...

Перо Милчин / 13 јануари, 2021 21:06

Народна банка не сака да остави ништо на случајот и во дадениот момент се јавува како тотален егзекутор на Еуростандард банка, вели Костовски.

ЗАЕВ ДА СИ ДАДЕ ОСТАВКА, Трифун Костовски се сврте против Заев!

Замислете, во Одборот на доверители при стечајот на Еуростандард банка е влезена и Народна банка. Прашувам – што бара Народна...

Перо Милчин / 3 декември, 2020 7:00

Фактор се интересираше какви всушност загуби имала Еуростандард банка во изминатите години, и немаше ли шанса да се одбере некое друго решение наместо да се одземе лиценцата за работа и да се предложи стечајна постапка.

ОВА СЕ ЗАГУБЕНИТЕ ПАРИ НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА, бележеле загуби уште од 2016-та

Вкупната загуба на Еуротандард банка за последниве четири и пол години изнесувала близу 18 милиони евра, велат за Фактор од...

Стојче Бушин / 20 август, 2020 9:50

Поточно тој го обвини Николче Петковски поранешниот претседател на управниот одбор за пропаѓањето на банката.

Трифун Костовски: Жал ми е за моите клиенти, јас гол сум се родил, гол ќе си умрам!

Бизнисменот Трифун Костовски вчера попладне како мнозински акционер во Еуростандард банка се појави на прес конференција...

Стојче Бушин / 15 август, 2020 10:07