Ако државата изгуби во овие меѓународни постапки, освен што ќе се одлеат милијарди евра да се обештетат компаниите, тоа ќе значи и лош имиџ за државата во однос на привлекување странски компании.

Странски и домашни компании ја тужат Македонија пред арбитражните судови- Лош имиџ за привлекување на странски инвестиции!

Се зголемува бројот на странски и домашни компании и бизнисмени кои ја тужат Македонија пред арбитражните судови. Еден од...

Перо Милчин / 30 септември, 2019 8:51

Сите знаеме дека, со секој од своите непотпишани текстови, си одработува за своите “непознати” газди. Газдите ни ја крадеа државата, тие, пак, имаа задача да ја лажат.

“РЕКЕТ”ЈА ТРЕСЕ МАКЕДОНИЈА: Шеќеринска, Ременски, Димитров најавуваат ТУЖБИ ПРОТИВ НОВИНАРИ!

Ќе ја тужам “Република” за нејзините лаги, затоа што реакции до нив се непотребни и залудни, пишува на социјалните мрежи...

Перо Милчин / 24 август, 2019 17:24

Најмладата членка во историјата на американскиот конгрес Александрија Окасио-Кортез се соочи со тужба поради блокирање луѓе на Твитер.

Најмладата американска конгресменка тужена за блокирање корисници на твитер

Најмладата членка во историјата на американскиот конгрес Александрија Окасио-Кортез се соочи со тужба поради блокирање...

Узунов Бобан / 12 јули, 2019 7:08