Професорот Владимир Трајковски се обрати на својот личен фејсбук профил и ги повика своите студенти да не постедуваат настава.

ПРИМЕР ЗА ПРОФЕСОР: Професор на УКИМ лично ги оправдува отсуствата на студентите од настава поради заштита од ковид 19

Професорот Владимир Трајковски е вистински пример како еден професор се грижи за своите студенти. Имено тој ги замолува...

Магдалена Стојмановиќ / 10 март, 2020 10:44

Професорот Илија Ацески веќе неколку години укажува на тоа дека високото образование, а пред се УКИМ е заглавен во корупција.

СКАНДАЛОЗНО: Професорот Ацески пријавил корупција до Заев, по што му ја забраниле книгата.

Професорот Илија Ацески кој на македонската јавност и е познат по тоа што неколку години се бори против корупцијата во високото...

Магдалена Стојмановиќ / 7 март, 2020 14:52

Во периодот од 2015, 2016 година две студентки, од кои едната била трудна доаѓале во бифето и седеле со Трајковиќ. Една од нив, онаа која не била трудна прашувала, дали може да се лобира кај професорот Шуклев, кој често доаѓал во бифето, за да добијат оценка. 

ГОЛЕМ СКАНДАЛ ГО ТРЕСЕ УКИМ: Шуклев бараше секс со студентка или 1.000 евра за оценка, тврди сведок во случајот „Еразмус“

Професорот на Економски факулет Бобек Шуклев бараше да има секс со студентка или таа да му плати 1.000 евра за да добие оценка,...

Весна Петровска / 11 декември, 2019 21:18

Македоците ги нема во графата за национална припадност за упис на факултет.

СКАНДАЛ ПРИ УПИС НА УКИМ: Македонците ги нема во графата за национална припадност

Нов скандал ја потресе македонската јавност за време на овогодинешните уписи на државните факултети. Македоците ги нема...

Весна Петровска / 9 септември, 2019 16:04

Како што објави порталот годинава застрашувачки е фактот што само пет матурантки се пријавиле да го изучуваат македонскиот јазик во првиот уписен рок на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ на насоката Македонски јазик (со проверка на знаења и умеења).

Никој не сака да стурида македонски јазик- само 17 кандидати се пријавиле за оваа насока

Во интервју за порталот Факултети.мк д-р Људмил Спасов истакна дека неопходно е да се направат реформи на наставните планови...

Катерина Крстиќ / 11 август, 2019 12:54

Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со кофинансирање на студиите има 4248 места и за вонредни студенти слободни се 1030 места.

На УКИМ слободни 10.665 места- уписите се на 29 и 30 август

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни...

Катерина Крстиќ / 18 јули, 2019 10:44

Ректорот на Универзитетот ,,св Кирил и Методиј“, Никола Јанкуловски, подготвил нов Статут за оваа најстара високообразовна институција, без знаење на Ректорската управа и на Сенатот и сега врши притисок врз академската заедница за негово прифаќање .

Ректорот подготвува упад во новиот Закон за високо образование со негов Статут за УКИМ

,,Пред шест месеци истото го направи со ангажирање на негови луѓе кои му изготвија Закон за високо образование, иако се знаеше...

admin@magazin / 12 јуни, 2018 13:28