Проста и проширена репродукција на секој правен поредок се врши во образованието, каква едукација ќе добијат учениците таму, такви односи ќе репродуцираат во општеството!

УКИНУВАЊЕТО НА ИСТОРИЈАТА Е ЗЛОСТОРСТВО ПРОТИВ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!

– Светскиот Македонски Конгрес (СМК) потсетува дека народ без минато нема своја иднина и затоа ја отфрла најавата на марионетската...

Мирко Бачиќ / 17 декември, 2020 13:06

Сè додека не се реши прашањето за косовските даноци, МКЦ посочи дека ќе го прекине спроведувањето на почетокот на својата програма и развојот на предложената компактна програма на Косово.

НАЈНОВА ВЕСТ: Америка ја укина финансиската помош за Приштина: Санкции за Косово поради таксите

Корпорацијата Милениумски предизвици (МКЦ) објави дека ќе ги прекине програмите за економски развој на Косово, сè додека...

Сара Фемина / 13 март, 2020 21:53

Се деградираат уметниците ?

Власта ги укинува националните пензии за врвни уметници, писатели и музичари-не придонесувале во развојот на културата !

Министерството за култура предлага да се укинат надоместоците за пензиите на доајените на културата како и титулата амбасадор...

Узунов Бобан / 30 јули, 2019 10:19

Вицепремиерот Османи од владината говорница, јасно стави до знаење дека партискиот став на ДУИ е дека мерката додаток за трето дете е одлична и покажува солидни резултати

Додатокот за трето дете на ВМРО – ДПМНЕ, ги скара ДУИ и СДСМ

Додатокот за трето дете, проект кој го реализираше владата на ВМРО – ДПМНЕ согласно изборната програма, оценет е како штетен...

Мартин Попоски / 13 ноември, 2018 9:00

СДСМ по добивањето мандат, како Влада ги укина националниот празник посветен на еколошката свест, Денот на дрвото, како и титулата Национален уметник на Македонија

Спасов: Роденденот на ВМРО да се укине како државен празник

Пранешниот дипломат и министер за правда од СДСМ, Ѓорѓи Спасов, на социјалните мрежи порача дека ВМРО – ДПМНЕ додека беа...

Мартин Попоски / 24 октомври, 2018 6:37

И Крсто Мукоски, последниот пратеник од ВМРО - ДПМНЕ кој беше во притвор е пуштен да се брани од слобода, се очекува да се приклучи на колегите во Собранието на Македонија

И Крсто Мукоски пуштен на слобода, како ќе гласа за уставните измени?

И последниот пратеник од ВМРО – ДПМНЕ, Крсто Мукоски, кој беше во притвор за настаните во Собранието на Македонија, пуштен...

Мирко Бачиќ / 19 октомври, 2018 14:10

Новиот шпански премиер од редот на социјалистите, со цел да ја врати довербата на народот во политиката предлага реформи, со кои пратениците нема да имаат правен имнунитет

Шпанските пратеници на чекор да го изгубат имунитетот

Шпанскиот премиер, Педро Санчез, рече дека ќе се обиде да го укине имунитетот на пратениците и другите избрани функционери...

Мартин Попоски / 18 септември, 2018 7:51