Дисциплинските мерки од Европскиот парламент против Украина, во последен момент ставени под знак прашалник, откако Полска најави вето на било каква одлука

Унгарија се соочува со санкции од Европскиот Парламент

Европскиот парламент гласа за да поднесе дисциплински мерки против Унгарија, поради прекршување на неколку закони кои важат...

Мирко Бачиќ / 13 септември, 2018 8:33

Премиер Виктор Орбан во расправа со европарламентарците за извештајот за состојбата во Унгарија истакна дека Европскиот парламент се подготвува да го осуди целиот унгарски народ

Орбан: ЕП се спрема да го осуди целиот унгарски народ

Премиерот на Унгарија, Виктор Орбан, со остра дипломатска реторика реплицираше на обвинувањата на европратениците дека...

Мирко Бачиќ / 12 септември, 2018 10:41

Законот предвидува казна од друи 6.5 милиони евра или две години затвор за сите што ќе се осмелат сепак да ја користат црвената петокрака

Орбан ја забрани употребата на петокраката настрада “Хајнекен”

Унгарскиот премиер Виктор Орбан сака да ја забрани употребата на црвената ѕвезда, односно петокраката, па неговата партија...

Мирко Бачиќ / 17 август, 2018 6:47

„Балканската рута доаѓа од Грција и нема ниту еден единствен мигрант што влегол во ЕУ преку Унгарија“

Орбан: Унгарија е спремна да ја помогне депортацијата на мигрантите од ЕУ

„Ние ниту можеме, ниту сакаме, да примаме имигранти што ќе бидат вратени од Германија, но сме подготвени да помогнеме за нивно...

admin@magazin / 5 јули, 2018 11:00