Костадиновска Стојчевска најави дека ќе ја тужи Арсовска откако таа вчера праша зошто ако министерката знаела за пожарот, истиот не го пријавила

Mинистерката за култура ќе ја тужи градоначалничката за клевета, Арсовска не се плаши

Пожарот во Универзална ги запали односите меѓу Град Скопје и министерството за култура. Костадиновска Стојчевска најави...

Калина Мартинска / 17 април, 2024 17:00

Она што останува како факт е дека постојниот објект на салата е во многу лоша состојба и не функционира повеќе од 5 години со што овој исклучително значаен јавен простор во центарот на градот не ги користи ресурсите на местото.

Асоцијација на архитекти на Македонија: Да се зачува постојниот објект на Универзалнатa сала

По бурните реакции во јавноста поради најавата за уривање на Универзална сала, свое објаснување нудат и од Асоцијација на...

Катерина Крстиќ / 29 јули, 2020 12:05

Мицкоски во својот пост вели дека ако некој сака да остави белег во Скопје, тогаш тоа нека бидат работите кои ќе ги создаде за Скопје, а не оние кои ќе ги руши.

Мицкоски: Универзалната сала е плод на солидарноста и еден од симболите на Скопје!

Денеска и лидерот на партијата ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на својот официјален фејсбук профил се огласи по објавата...

Катерина Крстиќ / 10:48

Универзална сала беше прекрстена во Конгресен центар Александар Македонски во јануари 2015

Концертната сала „Александар Македонски’ повторно ќе се вика Универзална сала

Концертнатасала во Скопје повторно ќе се вика Универзална сала, а не Конгресен центар Александар Македонски. Новиот управен...

Данаил Михајловски / 4 октомври, 2018 16:20